Jeśli nie widzisz wszystkich oczekiwanych korzyści, być może nie wykorzystujesz całego potencjału naszej platformy. Zanim stracisz dostęp do wszystkich możliwości rozwoju firmy, jakie oferuje Semrush, chętnie pokażemy Ci alternatywne opcje, które mogą się okazać bardziej korzystne:
- Zamów prezentację i zobacz, jak Semrush może Ci pomóc.
- Jeśli masz problem z platformą, daj nam znać.
- Jeśli masz jakieś pytania bez odpowiedzi, możemy pomóc.
Jak anulować subskrypcję lub okres próbny?
Istnieją dwa sposoby anulowania:
- Bezpośredni link do formularza anulowania. Wypełnij formularz znajdujący się pod tym linkiem i potwierdź decyzję o anulowaniu subskrypcji. Po przesłaniu formularza otrzymasz e-mail z potwierdzeniem anulowania i linkiem potwierdzającym (uwaga: link potwierdzający jest ważny przez 24 godziny). Aby sfinalizować prośbę, musisz kliknąć ten link. Dopiero wtedy zostanie utworzone zgłoszenie dla naszego działu obsługi klienta, a gdy ten przetworzy Twoją prośbę, otrzymasz e-mail potwierdzający, że anulowanie zostało zrealizowane.
- Za pośrednictwem strony z informacjami o subskrypcji. Zaloguj się na konto i przejdź do strony Informacje o subskrypcji. Znajdź link o treści Aktywne obok pozycji Cykliczne i kliknij link Skontaktuj się z nami, aby przejść do formularza anulowania.

Co się stanie, jeśli anuluję subskrypcję?
A może zarezerwujesz prezentację? Na pewno istnieją inne sposoby na maksymalne wykorzystanie potencjału platformy Semrush.
Jeśli masz subskrypcję Business, Pro lub Guru któregoś z naszych zestawów narzędzi, możesz po prostu przejść na niższy plan. Dzięki temu zaoszczędzisz pieniądze, a jednocześnie zachowasz dostęp do ograniczonych możliwości platformy Semrush. Ponadto w razie potrzeby możesz łatwo wrócić na wyższy poziom. Co więcej, istniejące dane dotyczące monitorowania witryn będą przechowywane przez 30 dni na wypadek, gdybyś zmienił(a) zdanie.
Jak obniżyć poziom konta?
Aby przejść na niższy plan cenowy, po prostu skontaktuj się ze wsparciem, a my zajmiemy się sprawą. Jeśli zdecydujesz się wrócić na wyższy plan, Twoje dane dotyczące monitorowania witryn będą przechowywane przez 30 dni. Jeśli przejdziesz na plan bezpłatny, zachowamy Twoje dane przez miesiąc. Jednak po upływie tego czasu wszystkie Twoje dane zostaną usunięte – za wyjątkiem danych monitorowania witryn znajdujących się w najstarszym folderze.
Jak usunąć dodatkowe limity/dodatki?
Aby usunąć z subskrypcji dodatkowe limity lub dodatki, kliknij ten link. Podaj w formularzu, jakie limity chcesz usunąć, i naciśnij przycisk Prześlij. Wkrótce potem skontaktuje się z Tobą nasz dział obsługi klienta.
Jak usunąć z konta określony zestaw narzędzi?
Jeśli chcesz usunąć z konta określony zestaw narzędzi (SEO, Treść, Local itp.), kliknij ten link. Wybierz zestaw narzędzi, którego już nie potrzebujesz, i potwierdź swoją decyzję. Wkrótce potem skontaktuje się z Tobą nasz zespół.
Jak anulować subskrypcję, jeśli nie mogę się zalogować na konto?
Jeśli nie możesz się zalogować na konto, a chcesz anulować subskrypcję, skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia.
Kontaktując się z nami drogą e-mailową, użyj adresu e-mail powiązanego z Twoim kontem i podaj następujące dane:
- Adres e-mail powiązany z Twoim kontem płatnym lub kontem objętym bezpłatnym okresem próbnym
- Ostatnie cztery cyfry numeru karty kredytowej, której używasz do płatności, oraz rodzaj używanej karty kredytowej (uwaga: dbaj o bezpieczeństwo swoich danych i nie podawaj nam całego numeru karty kredytowej)
- Kwota faktury i data ostatniej płatności
Te dane pomogą nam szybko zidentyfikować Twoje konto Semrush i zmodyfikować Twoją subskrypcję.
Jak poprosić o zwrot pieniędzy?
Musisz przesłać pisemną prośbę o zwrot pieniędzy w ciągu 7 dni kalendarzowych od złożenia pierwotnego zamówienia online na subskrypcję roczną lub pierwotnego zamówienia na dodatek do licencji. Jeśli podpisana z nami umowa zawiera szczególne warunki, będą one mieć zastosowanie.
Zwrócimy Ci pieniądze zgodnie z naszą oficjalną polityką zwrotów. Zwroty zazwyczaj realizujemy w ciągu 30 dni na tę samą kartę lub konto, które zostały użyte do celów pierwszej płatności.
Ewentualną prośbę o zwrot pieniędzy złóż przy użyciu tego formularza kontaktowego.
Co jeśli mimo anulowania subskrypcji pobrano ode mnie opłatę?
Jeśli mimo Twojego anulowania subskrypcji pobrano od Ciebie opłatę, przekaż naszemu zespołowi wsparcia termin zgłoszenia prośby o anulowanie i datę pobrania opłaty. Zwrócimy Ci pieniądze zgodnie z naszą oficjalną polityką zwrotów, chyba podpisana z nami umowa zawiera szczególne warunki.
Jeśli masz pytania dotyczące rozliczeń, zapoznaj się z często zadawanymi pytaniami na ten temat (strona w języku angielskim).
Jak usunąć konto?
Aby usunąć swoje konto, najpierw zaloguj się na nie, a następnie prześlij prośbę do naszego zespołu wsparcia za pośrednictwem tego linku, kierując się opisem zamieszczonym w Warunkach korzystania z usług (sekcja 7.4 – Anulowanie rejestracji).
Co się stanie dalej?
- Po przesłaniu prośby za pośrednictwem tego linku otrzymasz e-mail z potwierdzeniem i linkiem aktywacyjnym do usunięcia konta.
- Kliknij link aktywacyjny do usunięcia konta, aby potwierdzić, że chcesz usunąć konto.
- Ten krok pomaga nam zweryfikować, czy prośba pochodzi od Ciebie.
- Link aktywacyjny jest ważny przez 72 godziny.
Kiedy moje konto zostanie usunięte?
Gdy potwierdzisz prośbę o usunięcie – i pod warunkiem, że nie mamy innych obowiązków związanych z przechowywaniem Twoich danych – Twoje konto zostanie trwale usunięte w ciągu 30 dni.
E-mail z potwierdzeniem nie dotarł do Ciebie?
Jeśli nie widzisz tego e-maila w skrzynce odbiorczej, sprawdź folder spamu lub wiadomości-śmieci.